Roller

I Watch The Skies spiller I på hold, hvor hver spiller indtager en rolle, der varetager specifikke områder af spillet.

Nations-roller

Statsoverhoved:
Holdleder. Koordinerer holdets samlede indsats, tager til vigtige nationale samlinger, skriver under på traktater og styrer landets efterretningstjeneste.

Udenrigsminister:
Diplomat. Opsøger andre nationer og udfærdiger traktater, som statsoverhovederne skriver under på. Sidder som landets repræsentant i FN-kommissionen, hvor nødhjælp, fredsbevarende missioner og ulandsbistand allokeres.

Forsvarsminister:
Strateg. Sender tropper og flåder mod slyngelstater og terrororganisationer. Kontrollerer evt. atom-missiler og har for nyligt fået ansvar for at forsvare landet mod rumvæsner.

Forskningsminister
Vismand. Sørger for at få ny teknologi til landet, ved at undersøge vragdele fra ufoer. Deltager i de årlige forskningssammenkomster, hvor der konkurreres om nobelprisen, der gives for mest innovative forskning.

Presse-roller

Journalist
Har til opgave at producere nyheder til de andre spillere. Inspirationen til disse nyheder kan komme igennem pressemeddelelser nationer, formelle og uformelle interviews og ren rå aflytning af uopmærksomme spilleres samtaler. Journalister har meget magt over, hvordan nationernes borgere ser deres ledere.

Alien-roller

Afsløres på dagen og kun for rumvæsen-spillerne.